HAGE-INTERIØR-FAMILIE

HAGE-INTERIØR-FAMILIE

onsdag 25. april 2012

RABARBRALYKKE

Lykke i en barnehand
sukkerkopp og rabarbrastang
Lykke i en liten munn
Det smaker litt som gull i grunn

Lykke for et voksent sinn
smaken bringer minner inn
om en deilig barndoms sommer
Lykke med rabarbra kommer :)




Rabarbra

Varebeskrivelse

Rabarbra kommer opprinnelig fra Sentral-Asia og kom til Europa på 1700-tallet. I Norge dyrkes rabarbra i hager, i veksthus og på friland. Rabarbra er egentlig en grønnsak, men blir brukt som en frukt. Dette fordi dens kjøttfulle og saftige stilker er ideell til kompotter, safting og sylting. Planten består av flere lange, kraftige og saftige stilker som vokser ut fra en rotstokk. Rabarbra har en syrlig smak som skyldes et høyt innhold av oksalsyre og eplesyre. Det finnes flere sorter rabarbra og de med røde stilker har lavere syreinnhold enn de grønne.

Rabarbrasuppe

Her er Wenche Andersens oppskrift på rabarbrasuppe.





  • 6 stk rabarbrastilk
  • 1 stk vaniljestang eller kanelstang
  • 8 dl vann
  • 300 g sukker
  • 2 ss potetmel
  • 0,5 dl kaldt vann

FREMGANGSMÅTE

Skyll og skrell av det grøvste "skinnet" på rabarbrastilkene og del stilkene opp i biter. Splitt vaniljestangen i to (på langs). 


Kok opp vann, sukker og vaniljestang. Legg i rabarbra, kok opp og la suppen trekke i 10-12 min, til suppen har fått en fyldig konsistens. Smak evt. til med mer sukker. 



Rør ut potetmel i kaldt vann og tilsett i en tynn stråle under omrøring i den varme suppen. Kok opp og trekk kasserollen tilside. 



Tips: Ønsker du å lage rabarbragrøt, bruk dobbelt så mye potetmel. 

3 kommentarer:

  1. Nam! Skal prøve ut oppskriften.

    SvarSlett
  2. Hallo!
    Takk for veldig, veldig koselig kommentarer.
    Koselig her inne hos deg da.
    Vet du , jeg bruker all rabarbra jeg kommer over til å lage Rabarbramarmelade- himmelsk.
    Er du interisert kan du få oppskrift av meg.
    Mine 4 døtre elsker den.
    Klem fra Kate

    SvarSlett
  3. Oppskrifter mottas med takk :)
    I år blir det ikke så mye rabarbra, men kanskje neste år :)

    SvarSlett